Tužilaštvo BiH zatražilo mjere zabrane i pritvor za uhapšene u akciji Raptor
Kriminal

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji ‘Raptor’: Predložen pritvor i mjere zabrane

Tužilaštvo BiH objavilo je da će zatražiti mjere za uhapšene u akciji ‘Raptor’.

U toj akciji uhapšen je Danijel Džafić, koji je, kako je Raport prvi objavio – propjevao.

“Nakon ispitivanja osumnjičenih, u prisustvu njihovih odvjetnika, postupajuća tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osumnjičene osobe, te također prijedlog za određivanje mjera zabrane za još dvije osumnjičene osobe”, navodi se u saopćenju.

Kako kažu, mjere pritvora predložene su iz zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

“A predložene stroge mjere zabrane obuhvataju zabranu napuštanja boravišta, zabranu putovanja, kao i zabranu sastajanja sa određenim osobama”, navodi se dalje.

Iz Tužilaštva navode da je kasno sinoć održano sudsko ročište na kojem je postupajuća tužiteljica detaljno obrazložila razloge za mjere pritvora i mjere zabrane za uhapšene u akciji ‘Raptor’.

“Akcija “Raptor” usmjerena je ne otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama, krijumčarenje osoba i druga povezana kaznena djela, a radi se o predmetu u kojem se realizira međunarodna suradnja i koriste informacije dobijene dešifrovanjem Sky i Anom aplikacija”, naveli su.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Arbella
Arbella
6 mjeseci

))))) Dobrodošli na najbolji seks dating site – – – Hot24.pw