Vijesti

Oglasio se Dovadžija: Čestitam načelnicima. Načelniku Ilijaša ne mogu, ali ću uputiti dovu

Utvrđeni rezultati lokalnih izbora u BiH koje je Centralna izborna komisija objavila u subotu su, između ostalog, donijeli preokret u utrci za načelnika Ilijaša. Nakon ovih rezultata, načelnik Ilijaša je Akif Fazlić iz SDA koji je imao više 46 glasova od konkurenta Amara Dovadžije, kandidata “Četvorke”.

Dovadžija se oglasio na Facebooku i poručio da čestita svima koji su pošteno osvojili mandat, ali da načelniku Ilijaša ne može čestitati.

Dovadžija navodi da ga je život učio da prihvati pobjedu i poraz, ali također da su ga životna iskušenja naučila da je u BiH moguće sve naštimati.

“Život me je učio da znam prihvatiti i pobjedu i poraz, uspone i padove. Roditelji i vjera su me odgojili da živim, radim i djelujem pravedno i pošteno! Životna iskušenja su me naučila da je u ovoj našoj domovini moguće sve i svašta naštimati.

KRENIMO REDOM!

  1. SDA je zajedno sa svojim partnerima HDZ-om, HSP-om, Čapljinskom listom, SBB-om, DF-om i BPS-om kao i OIK-om, na svakom biračkom mjestu imala minimalno 3 člana biračkog odbora.
  2. Na dan izbora, 15.11.2020. godine se svašta dešavalo. Tako su naši članovi zabilježili dosta toga.

– U Lješevu u prostorijama doma MZ-a, koji je udaljen dvjestotinjak metara od biračkog mjesta Ljesevo smo zatekli kandidatkinju M.E., zamjenika clana biračkog odbora A.F. i starijeg čovjeka sa telefonima, biračkim spiskovima i…

Također imamo prepiske iz nekoliko Viber grupa u kojima su pomenuti, kao i još nekoliko članova, koji su bili i članovi biračkih odbora što ukazuje na NEREGULARNOSTI NA OVOM BIRAČKOM MJESTU, a o tome govorimo od 15.11. kada su kasnili rezultati sa ovog biračkog mjesta.

SVE je zabilježeno i prijavljeno na dan izbora u MUP-u KS-a .

Posebno je zanimljivo da je kandidatkinja iz ove MZ na oba biračka mjesta imala po 171 glas. Zanimljivo je, da nema PRAZNIH NEVAŽEĆIH listića što ukazuje na izborni inžinjering. Dosta toga je i zabilježeno”, stoji u prvom dijelu posta.

Dalje, kako je naveo, ukazuje na dodatne nepravilnosti tokom izbornog procesa.

“Zanimljiva je bila i “DOSTAVA HRANE”!

-U Ljubnićima smo u prostorijama društvenog doma MZ Ljubnići, koji je udaljen stotinjak metara od biračkog mjesta Ljubnići zatekli člana izvršnog odbora SDA, predsjednike dvije mjesne zajednice, Dž.A. i S.G., kao i pripadnika GP M.B., sa biračkim spiskovima, telefonima i…

Neki glasači su prvo dolazili do prostorija doma, pa bi se tek poslije toga uputili prema biračkom mjestu, što ima zabilježeno na fotografijama, a i prijavljeno MUP-u KS-a.

Kandidatkinja iz MZ Ljubnici je većim dijelom glasanja boravila ispred i oko biračkog mjesta.

-U Misoči smo u prostorijama doma MZ Misoča zatekli istu stvar kao i u Lješevu i Ljubnićima. Zatekli smo kandidate, tri uposlenice i dva uposlenika Općine Ilijaš sa biračkim spiskovima i telefonima.

Glasači bi se prvo zadržali u i oko prostorija MZ-a, pa bi se tek onda uputili prema biračkom mjestu Misoča, koji je udaljen stotinjak metara.

-U Mrakovu smo zatekli kandidate i članove izvršnog odbora SDA, na nepropisnoj udaljenosti od biračkog mjesta koji su zaustavljali glasače i uticali na glasački proces.

I ovo je zabilježeno i na dan izbora prijavljeno MUP-u KS-a.

IMAMO I SNIMAK KANDIDATA, S.B. koji 15.11. kaže:”…Idi u Misoču snimaj! Idi u LJEŠEVO snimaj gdje se prave rezultati..”

Snimak neću objaviti iz poštovanja prema njegovoj majci.

Ovo su samo neki dijelovi onoga što smo dobili od naših članova.

Posebno su zanimljive objave i izjave članova SDA prije otvaranja i brojanja izbornog materijala, kao da su oni popunjavali.

SVE ovo je GRUPA GRAĐANA danas poslala nadležnim organima na VEĆIM NIVOIMA VLASTI!”, napisao je on.

Kako je još dodao, sutra će prema CIK-u uputiti zahtjev za otvaranje i novo prebrojavanje nekih mjesta.

“Uz sve ovo CiK-u ćemo sutra uputiti i zahtjev za otvaranje i prebrojavanje nekoliko biračkih mjesta”.

“ČESTITKE SVIM VIJEĆNICIMA KOJI SU NA POŠTEN I PRAVEDAN NAČIN OSTVARILI SVOJ CILJ U SVIM OPĆINAMA, A POSEBNO U NAŠOJ OPĆINI ILIJAŠ.

POSEBNE ČESTITKE MOJIM NIPOVCIMA!

ČESTITKE I SVIM NAČELNICIMA KOJI SU NA POŠTEN I PRAVEDAN NAČIN OSTVARILI SVOJ CILJ.

Kada je u pitanju općina Ilijaš, poslije svih dešavanja na pomenutim biračkim mjestima, čestitati ne mogu, ali ću uputiti dovu, molbu dragom Bogu, ukoliko je kojim slučajem ovaj rezultat zaista ostvaren na pošten i pravedan način molim dragog BOGA da im da što bolji uspjeh i da im bude na pomoći da našu lokalnu zajednicu vode na najbolji mogući način. A ukoliko su naše sumnje opravdane molim dragog BOGA da se o sebi pozabave, da razotkrije sve učesnike i da ih ponizi na oba svijeta”.Povezani postovi: