Region

Oglasio se Dritan Abazović: “Nudim tri rješenja za krizu u Crnoj Gori”

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da postoje tri varijante rješenja krize u Podgorici.

“Jedna solucija je da imamo manjinsku, druga tehnička vlada, a treća da se ide na izbore”, pojasnio je on, prenosi B92.

Poručio je da narodne volje bez koalicije Crno na bijelo nema. Abazović je rekao da nikada nikoga u život nije izdao i neće to učiniti.

“Mandati koje je osvojila Crno na bijelo ne pripadaju ni DF, ni DPS-u, a najmanje Demokratama”, istakao je on.

Poručio je da se galamom, vikom i primitivizmom, ni bilo čime ne može uticati na koaliciju koju vodi, te da će donositi odluke autonomno.

PROČITAJTE  Haos u Cetinju: Dritan Abazović gađan staklenom flašom

“Koliko će nas koštati, da li će biti dobro za Crnu Goru, to ćemo vidjeti”, rekao je on.

Dodao je da se DPS neće vratiti ni na mala vrata ni nikako.

“Jesmo li se brili protiv DPS, jesmo li pobijedili DPS? Jesmo. Jesmo li ga demontirati? To je pitanje”, rekao je Abazović i rekao da demontaža ne postoji jer nema snage vladajuće većine.

Na pitanje zašto se odlučio da traži rušenje vlada u kojoj je potpredsjednik, Abazović kaže da su se dogodile tri interpelacije, da su tri ministra postavljena bez ovlaštenja.

On je kazao da 31. jula nije izglasan Tužilački savjet i da je to bila važna stvar koja mu je zasmetala.

PROČITAJTE  Crna Gora jučer je dobila novu Vladu. Uz premijera Dritana Abazovića izabrano je 20 ministara. Ovo su njihove biografije

“To nas je uvelo u veliku krizu na Cetinju, to nas je uvelo da premijer traži da se smijene ministar i direktor policije, nakon toga Demokrate i DF su napravili blickrig”, naveo je on i dodao da je Krivokapić htio da izbaci URU iz Vlade.

Abazović je rekao da će se i sam pridružiti protestima, jer je čuo da se građani bore da odbrane izbornu volju.

“E i ja se borim za to”, rekao je on i dodao da su građani željeli da se pobijedi DPS, da se bore protiv korupcije i kriminala i da se izmijeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare