ispitivanje Sebijine diplome, Muhamed Ajanović, Sebija Izetbegović
Vijesti

Oglasio se šef Komisije koja će napraviti završno ispitivanje Sebijine diplome. Pojasnio je šta će uraditi

Senat Univerziteta u Sarajevu jučer je imenovao komisiju koja treba završiti ispitivanje Sebijine diplome.

Za članove Komisije imenovani su dipl. iur. Kenan Filipović, generalni sekretar Univerziteta u Sarajevu i Dr. sci. Vesna Lazić, sekretar Univerziteta u Sarajevu.

Predsjednik Komisije je dekan Stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović.

On se sad oglasio i pojasnio zadatke Komisije koja treba provesti konačno ispitivanje Sebijine diplome. Bar što se tiče UNSA.

“Zadatak Komisije, shodno Odluci Senata, jeste da izvrši analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij prof.dr. Sebije Izetbegović na Univerzitetu u Sarajevu – Medicinskom fakultetu. Ali i da prema rezultatima izvršene analize i utvrđenim činjenicama rektoru i Senatu Univerziteta predloži dalje postupanje u konkretnom slučaju.

U svojstvu predsjednika imenovane Komisije, ovim putem želim obavijestiti javnost da će Komisija postupati objektivno i nepristrasno. Isključivo u skladu sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju KS, Statuta Univerziteta i drugim relevantnim zakonskim i podzakonskim aktima, da će činjenice utvrditi na temelju dostavljene dokumentacije i pravila profesije, te da će na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja rektoru i Senatu Univerziteta predložiti dalje postupanje u predmetu”, naveo je Ajanović.

Rektor UNSA Rifat Škrijelj ranije je rekao da je ovo posljednja komisija koja će biti formirana.

On je kazao da će na osnovu izvještaja ove komisije Senat donijeti odluku o akademskim zvanjima Sebije Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Imenovana komisija koja će finalno provjeriti Sebijinu diplomu | InfoRadar
1 mjesec

[…] Detaljnije šta je još kazao možete pročitati ovdje. […]