Politika

Ogrešević: Dodik je uputio direktan poziv na ubijanje Bosanaca i Hercegovaca

Predsjednik Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) Nermin Ogrešević reagirao je na posljednje antiustavne i secesionističke izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i čelnika SNSD-a.

Dodik je, između ostalog, poručio da „sa dolaskom druge američke administracije Republika Srpska treba da rehabilituje pristup nekadašnjeg američkog službenika Sandyja Bergera koji je govorio o pripajanju Srba iz BiH Srbiji kao održivom rješenju.

“Pozicije su jasne. Milorad Dodik kaže da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a želi otcjepljenje dijela teritorije Bosne i Hercegovine. To je direktan poziv na protjerivanje i ubijanja Bosanaca i Hercegovaca.

A naša pozicija je takva da nemamo rezervne domovine i naš opstanak je direktno vezan za opstanak države Bosne i Hercegovine. To su činjenice koje trebaju dobro razumjeti i shvatiti i Dodik i svi oni koji se igraju ovakvim porukama i namjerama.

Poručujem im da bi bilo bolje da se okrenemo razvoju, izgradnji institucija i pristupanju euroatlantskim integracijama, jer je svim građanima Bosne i Hercegovine stabilnost u našoj državi od izrazitog značaja.

Pozivam Milorada Dodika da nam javno kaže misli li on da je građanima i privrednicima u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska interes da budu u boljem i stabilnom radnom okruženju i da imamo pametnu i razvojnu ekonomsku politiku, ili je to avanturizam i populizam koji će koštati svakog građanina ove države, bez obzira na naciju, vjeru ili svako drugo opredjeljenje.

Zbog svega poručujem Miloradu Dodiku i ostalima: ‘Okanite se ćorava posla. Mi rezervne domovine nemamo'”, poručio je Nermin Ogrešević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare