Dobre navike

Ojačajte organizam: Koje namirnice sada treba izbjegavati

Da bi organizam stvorio mehanizam koji  ga brani potrebno je izbjegavati određene namirnice kojima se hrane svi virusi. Da bi se razvili i opstali u tijelu i njima su potrebne određene namirnice. Svaka bolest i infekcija se može smanjiti uz pravilnu ishranu, a isto je i sa virusima.

  • Jaja u suštini služe kao inkubator za viruse, jačajući ih i čineći ih agresivnijima. Čak i ako jedete jaja iz slobodnog uzgoja, ona će i dalje biti hrana patogenim elementima. Virusi se hrane prirodnim hormonima koji postoji u jajima, a ima ulogu steroida za virus.
  • Dobro je kloniti se i svih kukuruznih proizvoda. Ovi sastojci su prisutni gotovo u svakoj pakiranoj namirnici, čak i ako je organska, zato obratite pažnju na listu sastojaka.
  • Pretjerano konzumiranje rafiniranog šećera stvara odličnu podlogu za razvoj virusa. Šećer smanjuje sposobnost leukocita da uništavaju napadače. Nekoliko sati nakon što uzmete komad slatkiša, vaš imunitet je oslabljen.
  • Životinjski proteini su, također, loši za oganizam, ali ne u velikoj mjeri. Svakako se preporučuje smanjena doza mesa u ovom periodu.

Najbolji saveznici zdravlja u ovom trenutku su povrće i voće kojeg treba što više unositi. U njima se nalazi obilje vitamina koji jačaju imunitet i stvaraju zaštitnu barijeru između organizma i virusa.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare