Vijesti

Okerić: Nikada ne smijemo zaboraviti herojstvo i žrtvu najboljih sinova BiH

Delegacija Kantona Sarajevo (KS), koju su činili predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić, ministar za boračka pitanja Omer Osmanović i ministar kulture i sporta Samir Avdić, danas je na Šehidskom mezarju “Kovači” položila cvijeće i odala počast povodom Dana šehida, drugog dana Ramazanskog bajrama.

Položeno je cvijeće na nišan posvećen svim šehidima i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Predsjedavajući Okerić kazao je tom prilikom kako se danas, na Dan šehida, sjećamo naših najboljih sinova, koji su dali živote braneći porodice, čast, domovinu i vjeru, ne posustajući pred nadmoćnijim agresorom.

“U naslijeđe su nam ostavili cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. Zadužili su nas da nastavimo borbu za Bosnu i Hercegovinu, danas kroz jačanje njenih institucija, obrazovanjem i zbrinjavanjem mladih ljudi i vladavinom prava, kako bismo zauvijek spriječili da postane lahak plijen i nova žrtva retrogradnih politika”, istaknuo je Okerić.

Potcrtao je kako nikada ne smiju biti zavoravljeni herojstvo i žrtva najboljih sinova Bosne i Hercegovine.

“Opominjem prvo sebe i podsjećam sve one koji su na odgovornim funkcijama, da nikad ne smijemo zaboraviti herojstvo, žrtvu i živote koji su položeni u temelje ove države i mir u kojem živimo, te na obavezu naše trajne brige o porodicama šehida i poginulih boraca. Tu obavezu nikad ne smijemo zapostaviti”, poručio je predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare