Politika

Okončana prva faza izgradnje: Kako će izgledati kultni Vidikovac na Trebeviću

Izgradnja objekta Vidikovac jedan je od najvažnijih investicionih projekata Grada Sarajeva u ovoj godini. Nakon što je okončana prva, izgradnja ulazi u završnu fazu.

„Već smo na poziciji 300, to je završna ploča, krenuli smo i sa zatvaranjem“, kazala je Fadila Sadiković, rukovodilac gradilišta.

Krov je neuobičajen za planinske predjele: radi se o prohodnom ravnom krovu, na kojem će se moći šetati i odakle će se pružati pogled na grad.

„To je u suštini poslovni objekat, sa sadržajima kao što su restoran, konferencijske sale, dječije igraonice“, kazala je Selma Bećiragić iz gradske administracije.

„Kada smo rekli da ćemo izgraditi novu Trebevićku žičaru, mnogi nisu vjerovali da ćemo u tome uspjeti. Kada smo je završili, govorili su da to nije dovoljno i da Trebeviću trebaju sadržaji. Sada kada je završena prva faza, a pred nama finalni dio izgradnje i obnove još jednog simbola Sarajeva, još jednom potvrđujemo da radimo sistemski, planski i da ispunjavamo ono što smo obećali“, naveo je Skaka.

PROČITAJTE  Ubistvo u Sarajevu: Uviđaj u toku

Prema njegovim riječima, izgradnjom novog Vidikovca Gradu se vraća važan simbol, zaokružuje se jedan investicioni ciklus i otvaraju se nova radna mjesta. Sve iz iz sredstava koje je zaradilo Javno preduzeće Sarajevo d.o.o.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare