Iz prirode

Olakšava simptome: Đumbir će ublažiti mučnine i bol u želucu

Ugodan miris čaja smiruje živčani sistem, a čaj predstavlja odličan tretman za ublažavanje grčeva, vjetrova i probavnih smetnji

Bol i mučnina u želucu mogu biti nuspojava stresa, mjesečnice, ali i crijevnih viroza. Ako želite simptome pokušati smiriti na prirodan način, čaj bi mogao pomoći. Kod blagih simptoma topla šolja čaja zdravo je rješenje koje ublažava tegobe. Postoji nekoliko biljaka koji su dobre za probavne smetnje, a jedna od njih je đumbir.

Đumbir se često koristi za smirivanje nelagode u želucu, uključujući mučninu. On potiče probavu, ima protuupalna svojstva, jača imunološki sistem i pomaže u detoksikaciji. On će pomoći u smanjenju osjećaja mučnine te bolova u želucu. Tu je i čaj od mente, koji opušta cijeli probavni sistem. Ugodan miris čaja smiruje živčani sistem, a čaj predstavlja odličan tretman za ublažavanje grčeva, vjetrova i probavnih smetnji. Također, menta je super protiv bola u trbuhu, nadutosti i nepravilnog rada crijeva.

Odlična biljka za ublažavanje bolova u želucu je i komorač jer opušta mišiće probavnog trakta. Čaj od komorača smanjuje nadutost, ali i mučnine. Također može pomoći smanjiti intenzitet mučnine tokom menstruacije.

Korijena sladića se široko koristi kao zaslađivač u mnogim namirnicama i pićima, ali osim ugodna okusa nudi neke zdravstvene dobrobiti. Jedna od blagodati čaja od komorača je sposobnost smanjenja simptoma probavnih smetnji i mučnine. Odličan je i zato što ublažava želučanu kiselinu, koje može uzrokovati bolove.