Svijet

Opasne prijetnje Medvedeva čovječanstvu: ‘Ko je taj idiot’

Dmitri Medvedev, bivši predsjednik Rusije i dugogodišnji saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina te aktualni dopredsjednik ruskog Sigurnosnog vijeća, objavio je duži tekst na svom Telegram Kanalu u kojem ismijava mogućnost da bilo ko iz Rusije završi na međunarodnom sudu zbog napada na Ukrajinu.

Citirajući vlastiti govor održan na međunarodnom pravnom forumu u Sankt Petersburgu, Medvedev navodi: “Pokušaje stvaranja sudova za tzv. istragu ruskih operacija sam nazvao ludom. Ti prijedlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja kažnjavanja zemlje koja ima najveći nuklearni nuklearni arsenal je apsurd sam po sebi i potencijalno prijeti egzistenciji čovječanstva”.

Medvedev se potom pita “ko je taj idiot” koji poziva na suđenje Rusiji te sam odgovara na vlastito pitanje – Sjedinjene Države. Potom navodi dugi popis vojnih intervencija SAD-a od kraja Drugog svjetskog rata, prenosi Index.

“Vijetnam i Koreja, Jugoslavija i Irak, Afganistan i Sirija su itekako svjesni koliko katastrofalne mogu biti posljedice takvih invazija. Popis je dugo i stalno raste. Amerika je ubila više od 20 miliona ljudi u 37 zemalja od kraja Drugog svjetskog rata, prema studiji koju je objavio Global Research. Razmislite o tome – više od 20 miliona! Autor tog članka, James A. Lucas, postavlja dobro pitanje: Koliko je napada poput onih od 11. septembra Amerika izvela u drugim zemljama: Odgovor je oko 10.000”, piše Medvedev.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare