Politika

Općina Centar Sarajevo: Počela isplata bespovratnih sredstava obrtnicima

Služba za finansije, privredu i LER Općine Centar počela je sa uplatom bespovratnih finansijskih sredstava na žiro račune 150 obrtnika koji su ispunili uslove javnog poziva.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci fizičkim licima koja obavljaju obrtničke djelatnosti na području općine Centar Sarajevo, a pogođeni su mjerama i odlukama za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, bio je objavljen od 15. maja do 5. juna ove godine.

Za tu namjenu, a u cilju ublažavanja posljedica izazvanih pojavom koronavirusa u rebalansu budžeta te lokalne zajednice osigurano je 300.000 KM.

„Finansijska sredstva dodijeljena su, po tom javnom pozivu, u maksimalnom iznosu do 2.500 KM po prijavi. Uslovi za prijavu na javni poziv za dodjelu sredstava bili su da je obrtnička djelatnost registrovana na području općine Centar Sarajevo, da se obrtnička djelatnost obavlja kao osnovno zanimanje te da je obrtničkoj djelatnosti obustavljen rad za vrijeme trajanja stanja nesreće, na osnovu mjera i odluka za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom virusa COVID-19“, saopćeno je iz Općine Centar.

PROČITAJTE  Mandić se pohvalio vakcina-tortom. Uslijedila je lavina komentara: Možete li nam objasniti poentu?


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare