Politika

Oštra poruka Mijatovića: Nisam uključen u pregovore, niti ću biti. Jednostavno ljudski, je**te se

mijatović

U Doboju je jučer održan sastanak stranaka koje čine koaliciju Osmorka sa liderom SNSD-a, Miloradom Dodikom. Sada se putem društvenih mreža oglasio potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović. Oštra poruka Mijatovića izazvala je lavinu rekacija.

"Pet godina sam bio uvjeren da nemam pravo da ćutim, da se mora čuti glasno sve!

Pet godina sam bez rezerve, punih pluća stavljao glavu tamo gdje niko nije smio staviti nogu.

Pet godina koliko god sam bio glasan, stalno su me vagali, mjerili, stavljali na kantar njihovih vrijednosti i jedni i drugi i treći.

Od „bravo“ i „svaka čast“ su mi se iskrivila ramena i leđa", kazao je on.

Potom nastavlja:

"Moji stavovi su ostali isti, moja pozicija je ista i prije i poslije izbora, ali već mjesecima ćutim i još ću, da malo vidim i čujem one koji su pet godina govorili „bravo“, one koji su me pet godina mjerili i vagali.

I dok ćutim čitam, pišem i pamtim, vraćam sve, garantujem vam glavom svojom bosanskom ali sa kamatama.

I hoću da ćutim i da vas gledam u svim lažima, konstrukcijama i lažnim predstavama i još jednom, je*e mi se za vašim reprezentacijama, za vašim “vjerama”, za vašim patriotizmima, datumima i istorijama, vašim ambicijama skrivenih iza nacionalnih interesa.

Čutim još malo, a onda istina pa svidjela vam se ili ne, je*e mi se!

P.S. Ovo je kristalno jasan stav, nikakva frustracija, niti refleksija na vlast ili opoziciju, niti na pregovore ni razgovore.

Ovo je, uz psovku, samo moje razmišljanje lično kao čovjeka, nikako političara, da slučajno "dobronamjerni” ne bi ovo prenijeli kao politički stav jer niti sam uključen u pregovore i razgovore niti ću biti.

Jednostavno ljudski, je*ite se pa ko god se pronađe u tome", zaključio je Mijatović.

Oštra poruka Mijatovića će zasigurno izazvati reakcije i lidera političkih partija.