Sport

Osumnjičena za ubistvo rukometaša u Skoplju: Ponašanje 19-godišnje djevojke šokiralo i policajce

Ponašanje Klementine Levkovske, 19-godišnje djevojke koja je bila povod brutalnog premlaćivanja hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27) u prošli četvrtak oko 3.30 sati ispred skopskog kluba “Privilege”, u policijskoj stanici iznenadilo je i policajce.

“Samo se smijala, kao da smo je priveli zbog krađe litre mastike u trgovini, a ne za nasilnu smrt”, prepričao je izvor upoznat s tokom istrage ubojstva igrača skopskog RK Butel, prenosi “Jutarnji list”.

Nikoga ne štite

Oliver Spasovski, makedonski ministar unutarnjih poslova, koji je i u razgovoru za “Jutarnji list” s indignacijom odbacio spekulacije da se štiti nekoga moćnog, ponovio je to i u srijedu navečer u gledanoj emisiji “Analiza” na TV24.

“Policija je ovaj slučaj riješila u 24 sata, a u srijedu oko 2 sata, nakon višesatne potrage, u skopskoj općini Aerodrom uhitili smo prvoosumnjičenog, priveli ga u policijsku stanicu i potom predali u istražni zatvor jer mu je određeno 30 dana pritvora”, rekao je Spasovski.

“Policija je u 4.11 sati od Kliničkog centra dobila dojavu da je dovezena osoba bez svijesti pa je jedna patrola otišla u Klinički centar, a druga pred diskoteku.

Tada nismo imali nikakvih saznanja da se tamo nešto dogodilo, ali je policija došla pred diskoteku i tamo nikoga nije zatekla, niti je bilo ikakvih tragova na mjestu događaja”, rekao je Spasovski.

Na pitanje zašto odmah nisu tražili vlasnika, rekao je da su ga pozvali u policiju i da je on dao izjavu. Spasovski nije želio govoriti o pojedinostima koje su saznali u istrazi, rekavši kako nije dobro da sve ono što policija zna izađe u medije.

Zaposlenik jednog restorana, znajući da hrvatski mediji opširno izvještavaju o ubojstvu Denisa Tota, kaže: “Oni moraju biti osuđeni za primjer. Tako udarati čovjeka, pa to je strašno.

Šta god da je bilo, nije razlog da ga ubiješ. Žao mi je, mlado momče strada.”

Na kraju je znakovito komentirao:

Bit će ispitani

“Znaš onu narodnu poslovicu – para vrti, gdje burgija neće. Bojim se da bi to moglo utjecati na slučaj kada sve dođe do suda.”

Ubistvo hrvatskog rukometaša, kad je riječ o sudskom postupku, trenutno je u stanju mirovanja.

Gavril Bubevski, glavni tužitelj, u srijedu navečer u emisiji “Analiza”, rekao je da će osumnjičeni biti ispitani sljedeće sedmice i ustvrdio da je procjena liječnika i izjava kako nema tragova nasilja bila pogrešna, ali da to nije bitno utjecalo na istragu.

“Cijeli slučaj sada kvalificiramo kao ubistvo, ali o rezultatima sudskomedicinskog vještačenja ovisi hoće li ta kvalifikacija i ostati. Mora se, naime, ustanoviti je li osoba nakon što mu je zadan prvi udarac bio svjestan”, rekao je Bubevski.

U istoj emisiji oštro mu je odgovorila Maja Mojsova, ravnateljica KARIL-a (Jedinice kardiologije, reanimacije i intenzivnog liječenje Klinike “Majka Tereza”):

Nalog za obdukciju

“Mi smo kao liječnici postupali prije svega da spasimo život jer je pacijent bio dovezen bez srčane akcije i uspjeli smo je vratiti. Pozvala bi gospodina Bubevskog da vidi kako mi radimo i da se ne upušta u takve ocjene jer nije liječnik. Ja se ne bih usudila davati izjave o njegovoj struci jer nisam pravnica.

Moram napomenuti da smo mi dali nalog za obdukciju da se ustanovi što je uzrok smrti, a ne tužiteljstvo”, rekla je uz ostalo Mojsova.

Ono što je također znakovito je da su diskoteci “Privilege” još prije dva mjeseca izdan inspekcije službe izdale nalog za zatvaranje zbog nedostataka, ali je ona radila bez obzira na to. Sada je zatvorena upravo zbog toga, a ne zbog ubistva Denisa Tota.

Troje okrivljenih za ubistvo Denisa Tota trenutačno je u istražnom zatvoru, ali, kako i dalje tvrdi makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, policija i dalje prikuplja informacije o tome što se događalo u klubu i ispred njega kobne noći kad je nasmrt pretučen Denis Tot.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare