Vijesti

Osumnjičeni za brutalno ubistvo u Sarajevu predati kantonalnom tužilaštvu. Policija objavila detalje

Dvojica muškaraca osumnjičenih da su počinili ubistvo u Odobašinoj ulici u Sarajevu predati su danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac će u zakonskom roku donijeti odluku u vezi s njihovim daljnjim statusom.

Informaciji o privođenju u Tužilaštvo prethodilo je saopćenje iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o hapšenju ovih osoba zbog sumnji da su počinile ubistvo u Odobašinoj ulici te izazvale opću opasnost.

“Nakon uviđaja na mjestu događaja, utvrđeno je da je požar u ulici Odobašina, općina Centar, namjerno izazvan prethodnog dana, a u ruševnom objektu pronađeno je ugljenisano tijelo NN osobe. Preduzimajući operativne mjere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da je NN osoba zadobila ubodne rane nanesene oštrim predmetom usljed čega je smrtno stradala a potom zapaljena”, navedeno je u saopćenju MUP-a.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci.

“Intenzivnim radom na rasvjetljavanju spomenutog krivičnog djela, istog dana u 16.30 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identifikovali, pronašli i lišili slobode: A.R. (1986.) i F.B. (2001.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela, ubistvo i izazivanje opće opasnosti te ih predali u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS”, navodi MUP KS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare