Region

Otac koji je ubio troje djece stabilno. Prijeti mu 50 godina zatvora. Komšije otkrile nove detalje

Pedesetšestogodišnjem austrijskom državljaninu, koji je osumnjičen da je ubio troje svoje maloljetne djece, može biti izrečena kazna zatvora od 50 godina.

Mediji prenose da je otac, nakon što je ubio svoju djecu, blizance dječaka i djevojčicu, te još jednog mlađeg sina, pokušao da izvrši samoubistvo trovanjem. Odmah je prebačen u KBC “Sestre milosrdnice”, gdje su mu se ljekari borili za život i sada je stabilno. U bolnici ga čuva policija.

Za teško ubistvo je prema Krivičnom zakonu propisana zatvorska kazna koja najduže može trajati 40 godina, a budući da se u ovom slučaju radi o tri teška ubistva, ako ukupan broj zatvorskih kazni nakon pravosnažnosti presude pređe 40 godina, moguće je izreći i zatvorsku kaznu od 50 godina.

PROČITAJTE  Brnabić zabrinuta: Broj preminulih je dramatičan. Pooštrit ćemo kontrole

Nakon uviđaja zločina, koji se dogodio noćas u Zagrebu, Županijsko tužilaštvo je saopštilo da u saradnji s policijom preduzimaju dalje radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ubistava.

Komšije su kazale da ga nisu poznavale.

“Nisam ga poznavao, ali sam viđao njega i djecu oko zgrade. Mislim da je tu živio dvije ili tri godine. Policija nas je zvala, pitali su nas imamo li nadzorne kamere. Čuo sam od susjeda da se noćas svjetlo u stubištu palilo i gasilo usred noći. Tu su se u blizini događale nekakve krađe pa je dolazila policija, ali nije bilo ničeg drugog. Na balkonu je dječji bazen u kojem su se djeca igrala pa bi ga tu znali vidjeti”, kazao je za Index jedan od komšija ubice.

PROČITAJTE  Vučić sa nekadašnjom razrednicom: Legendarna profesorka, stroga, ali veoma pravična


Povezani postovi: