Region

Otac pregazio sina (8), mještani u šoku: “Nesretni čovjek je van sebe”

U selu Jastrebac kod Vladičinog Hana u susjednoj Srbiji u ponedeljak je u popodnevnim časovima, na proslavi seoske slave Sveti Ilija otac koji je pokušavao da se parkira pregazio svog sinad žipom BMW.

Dječak je čučnuo iza džipa da veže pertlu, a u tom momentu je njegov otac skretao i pregazio ga. On nije vidio da je mališan iza auta. Dijete je sa teškim povredama, opasnim po život, hitno prebačeno u KC Niš gdje se ljekari bore da ga spasu. Prvim pregledom je utvrđeno da su mu pukla rebra sa obje strane, povrijeđena su mu pluća i plućna maramica, a ima i povrede glave i druge prelome – kaže izvor Kurira.

On navodi da je policija obavila uviđaj na mjestu nesreće.

“Otac nije priveden jer je evidentno da nije imao namjeru da zgazi sopstveno dijete. Nesretni čovjek je van sebe. Bio je vidno potresen poslije nesreće, hvatao se za glavu, baš jedna mučna scena. Od razvoja situacije, odnosno zdravstvenog stanja dječaka, zavisi i koje će korake nadležno tužilaštvo preduzeti” – dodao je izvor.

Kako navode mediji, mještani Jastrepca juče su bili vidno potreseni nesrećom.

“Riječ je o porodici iz drugog sela, koja je došla na proslavu slave i na vašar. Nesreća se dogodila baš u danu kada je osvećivan renovirani Hram Svetog proroka Ilije u našem selu i to na veliki praznik” – pričaju mještani:

“Unuk mi je dotrčao iz sela i vidno uznemiren rekao da je dijete pregaženo, da su samo vidjeli kada je već bilo pod autom. Kako je rekao, mališan je bio potpuno blijed, nisu znali ni da li je živ. Očevici su vrištali, a nesretno dijete je odmah prevezeno u bolnicu u Nišu. Ma, cijelo selo je plakalo zbog ovakve tragedije”.

Kako navode mediji, mještani imaju samo riječi hvale, kako za dječaka, tako i za njegovog oca D. D.

“Jadan čovjek šta je dočekao! Oni su divna porodica, svuda idu sa djecom, zaista su brižni i nisu bahati. Molimo se bogu da mališan preživi. Nadamo se da će uspjeti da prevaziđe povrede, uz njega smo svim srcem” – rekli su mještani Jastrepca.

Iz KC Niš juče su saopštili da se mališan nalazi na Klinici za grudnu hirurgiju.

“Dječak je bez svjesti, na mehaničkoj ventilaciji, ali se povremeno budi. On je zadobio prelom rebara, plućne maramice, male karlice, kao i povredu glave. Očekuje se da bude prebačen na Kliniku za dječiju hirurgiju” – saopšteno je.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare