Vijesti

Otkazano sutrašnje ročište Fadilu Novaliću i dugima za predmet “Respiratori”: Advokati ne znaju razlog

Otkazano je ročište koje je bilo zakazano za sutra u Sudu BiH federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM.

Advokat Kadrija Kolić, koji u ovom predmetu brani suspendovanog direktora Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudina Solaka, rekao je Srni da je ročište otkazano, ali da mu nije poznat razlog.

Osim Novalića i Solaka, za spornu nabavku respiratora optuženi su i ministar finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Njih optužnica tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva je optužena za nesavjestan rad u službi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare