Region

Otkriven uzrok požara covid-bolnice u Makedoniji. Broj poginulih je 14

Broj poginulih u požaru koji je izbio nakon eksplozije u privremenoj covid-19 bolnici u Makednoji, u gradu Tetovu narastao je na 14, prenosi lokalna novinska agencija Mia. 

Podsjećamo, do eksplozije je došlo oko 21 sat, a nastali požar ubrzo je zahvatio cijeli modularni odjel postavljen za pacijente s covidom-19. Tridesetak vatrogasaca požar je gasilo oko pola sata, prenosi Mia. 

Broj poginulih narastao je na 14, ali on bi mogao biti još veći, objavile su vlasti u Skoplju. Među mrtvima zasad nema medicinskog osoblja. 

U trenutku požara u covid-bolnici u Tetovu bilo je ukupno 26 pacijenata. 

Poginulo ih je 14, dok je preostalih 12 izvan životne opasnosti i pružena im je pomoć u bolnici u Tetovu.

Jutros je zamjenik vatrogasnog zapovjednika Tetova Saso Trajcevski rekao je da se vatra brzo proširila unutar zgrade nakon što su boce s kisikom eksplodirale u sobama u bolnici. Na snimkama se vidi kako plamen izbija kroz prozore u prijenosnim zgradama koje su činile modularnu bolnicu.

Ova tragedija dogodila se u vrijeme proslave 30. godišnjice neovisnosti Sjeverne Makedonije, koja je obilježena vojnom paradom u prijestolnici. U kasnim satima u Tetovo je stigao premijer Zoran Zaev. 

Makedonska vlada odlučila je proglasiti tri dana žalosti zbog tragedije u Tetovu.Povezani postovi: