Otkrivena tajna strana Michaela Schumachera

1069

Ross Brawn, čovjek koji je sarađivao s Michaelom Schumacherom u osvajanju svih njegovih sedam naslova svjetskog prvaka, otvorio je dušu o slavnom njemačkom vozaču Formule 1 u novom dokumentarcu Sky Sportsa pod imenom ‘Utrka do savršenstva’, prenose Sportske novosti

Schumacher je dominirao utrkama Formule 1, a zbog svog ponekad zastrašujućeg karaktera zbog kojeg je i bio toliko dominantan, često je bio pogrešno shvaćen i nerijetko ne baš omiljen među kolegama vozačima. Oko Schumachera su se često lomila koplja, neki su ga optuživali za nemarnu i nekorektnu vožnju u svrhu postizanja rezultata, a upravo zbog takvog takmičarskog pristupa često su se postavljala pitanja o njegovoj ličnosti i karakteru izvan staze.

Brawn, koji je kao tehnički direktor ‘nadgledao’ svih sedam Schumacherovih naslova, kako u Ferrariju, tako i Bennetonu, kaže da je izvan staze bio puno osobniji.

„Michael je često bio pogrešno shvaćen. Ne znam je li se njemu baš sviđao imidž kakav je stvorio jer je bio zastrašujuća persona na mnoge načine. Ali ako ste ga poznavali, znali ste da je zapravo upravo suprotno, da je jako topla i ugodna osoba. Puno sam ga puta upoznao s ljudima koji su prije nego li su ga upoznali mislili da je vrijedan prezira, užasan, a nakon upoznavanja njihovo se mišljenje u potpunosti promijenilo. To se dogodilo zbilja puno puta jer je postojao Michael vozač na stazi i Michael osoba izvan staze“, rekao je Brawn.

„Ne znam je li iko tko je radio s Michaelom o njemu rekao ružnu riječ. Puno ljudi koji su se utrkivali protiv njega imali su drugačije mišljenje, ali niko ko je s njim sarađivao nije o njemu loše mislio zbog njegovog poštenja, zalaganja i ljudske strane. Bio je jaka ličnost svake momčadi u kojoj je bio i tragedija je to što mu se dogodilo, ali on je divan čovjek“, zaključio je Brawn.

I dan danas Schumacher se skriven od javnosti oporavlja od skijaške nesreće u francuskim Alpama iz decembra 2013. godine koja je za njega zamalo bila fatalna.  U početku se Schumacher nalazio u umjetno izazvanoj komi, a sedam godina nakon nesreće njegovo zdravstveno stanje strogo je čuvana tajna. 72 od ukupno 91 Grand Prix pobjede Schumacher je ostvario u Ferrariju, a karijeru je okončao u redovima Mercedesa.