Region

Otkriveno šta je pisalo u pismu s bijelim prahom koje je primio Plenković

Iz HDZ-a su popodne izvijestili da je predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković na adresu centrale stranke primio omotnicu s bijelim prahom i pismom u kojem mu se prijeti smrću.

“Nakon što su uposlenici HDZ-a pozvali policiju, ona je zbog uviđaja izuzela omotnicu sa sumnjivim sadržajem te je u tijeku kriminalističko istraživanje”, ističu u stranci.

“A za izdajnike jedan od lijekova je i novičok”

Hina neslužbeno saznaje da tekst poruke upućene premijeru, koja je bila u omotnici, završava riječima “a za izdajnike jedan od lijekova je i novičok”.

Dvoje privedenih

Zbog prijetnji premijeru ranije u subotu su prijavljena i pritvorena dvojica muškaraca – 63-godišnjak s kutinskog područja i 48-godišnji Zagrepčanin.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade.

PROČITAJTE  Raport otkriva detalje: Alisa Mutap saslušavana sat i po, tužiocu rekla da je spremna na provjeru njene amnezije

Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubistva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta”, saopćila je policija.

Zagrepčanin (48) je pritvoren jer je premijeru prijetio na društvenoj mreži, objavivši na svom profilu tekst kojim je “iskazao prijetnju usmrćivanjem”.

 Povezani postovi: