Puni Gas

Otvoren Sajam automobila u Beogradu, došao i Vučić: U Kragujevcu ćemo praviti jedan od najmodernijih električnih automobila na svijetu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas otvarajući Sajam automobila u Beogradu da vjeruje da će Srbija uspjeti da napravi “cijeli lanac u proizvodnji eletričnih automobila”.

Vučić je najavio da će grupacija Stelantis u Kragujevcu proizvoditi “jedan od najmodernijih gradskih električnih automobila na svijetu”.

Ističući da je ponosan na Srbiju, Beograd i na taj sajam, budući da je to prva manifestacija te vrste poslije dvije godine pauze, Vučić je naveo da će se na Sajmu automobila u Beogradu, predstaviti 210 izlagača i 30 svjetskih brendova.

Naglasio je da je gotovo polovina automobila koji su “premijerno” predstavljeni na električni pogon, što pokazuje smjer u kojem će se kretati autoindustrija.

PROČITAJTE  Nadmudrila lopove: Vlasnica Land Rovera trikom vratila ukradeni automobil

Pominjući neke od kompanija iz autoindustrije koji posluju u Srbiji, Vučić je naglasio da se u Srbiji proizvode skoro sve komponente za automobile, od brisača do sjedišta.

Sajam pod nazivom DDOR ECO BG CAR SHOW 07, pod sloganom „Prirodni broj obrtaja“ i 14. međunarodni sajam motocikala MOTOPASSION koji su otvoreni danas predstavljaju jedinstvenu sajamsku manifestaciju, najznačajniji godišnji događaj u sektoru auto i moto industrije u regionu, ali i jugoistočnoj Evropi.

Podsjećanja radi, ljubitelji automobila i motocikala posljednji put su sa svojim ljubimcima na Beogradskom sajmu mogli da se druže tokom 54. međunarodnog salona automobila, održanog u martu 2019. godine, poručili su organizatori.

Sajam automobila u Beogradu / Foto: AA
Sajam automobila u Beogradu / Foto: AA
Vučić na Sajmu automobila u Beogradu / Foto: AA
Sajam automobila u Beogradu / Foto: AA
Sajam automobila u Beogradu / Foto: AA
Sajam automobila u Beogradu / Foto: AA
Sajam automobila u Beogradu / Foto: AA


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare