Magazin

Ovaj dječak izgubio je 75% vida zbog popularne igračke koju imaju gotovo svi!

Mnogi ljudi imaju lasere u svojim domovima i nemojte razmišljati o tome da ih ostavite u blizini, gdje se djeca bilo koje dobi mogu igrati s njima. Iako se laseri često koriste u igračkama, oni su regulirani tako da nemaju isto zračenje kao laserski pokazivači.

Međutim, u videu koji ćete pogledati ispod, čut ćete da čak i ti laseri imaju svojstvene opasnosti kada se igračke polome. Optometristi u Australiji nedavno su objavili upozorenje svim roditeljima: laserski pokazivači nisu igračke.

Ovo upozorenje uslijedilo je nakon što je 14-godišnji dječak trajno oštetio svoj vid nakon što je samo kratko vrijeme uperio laser u oči. Njegov vid je bio trajno oštećen, izgubio je 75% od svog 20/20 vida zauvijek!

Laser mu je opekao mrežnicu blizu stražnjeg dijela oka, ali kao što je uobičajeno, nije osjetio bol. Razlog zbog kojeg je zatražena liječnička pomoć je trenutačno oštećenje makule, što je uzrokovalo ozbiljno oštećenje vida.

Oštećenje makule uzrokovano laserskim žarenjem, naočalama ili hirurškim zahvatom ne može vratiti centralni vid ovog dječaka, što mu omogućuje oštrinu vida potrebnu za čitanje, vožnju itd. Laseri nikada ne bi smjeli doći u ruke djece.

Slomljene igračke koje imaju lasere u sebi, mogu postati jednako opasne kada se slome ili pokvare.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare