Politika

Ovako je 2015. Čović govorio u Potočarima. Jučer je njegov HDZ glasao za poništavanje Zakona o negiranju genocida

Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković prokomentirao je glasanje HDZ-a u Domu naroda Parlamenta BiH za poništavanje Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida. Dom naroda Parlamenta BiH jučer je zasjedao nakon četiri mjeseca.

Duraković je na društvenim mrežama objavio video predsjednika HDZ-a Dragana Čovića koji drži govor u Potočarima povodom 20. godišnjice obilježavanja genocida u Srebrenici 2015. godine.

“Ovako je 2015. govorio Dragan Čović u Potočarima, a glasao je protiv zakona o sprečavanju i kažnjavanju negiranja genocida. Hajde što je lagao nas, nego i sve one u EU i svijetu koji mu danas još i udovoljavaju”, napisao je Duraković.

Čović je, naime, u Potočarima pozdravio sve prisutne koji su, kako je rekao , došli pokloniti se žrtvama nevino ubijenih u Srebrenici.

“Šta reći u ovom tužnom trenutku, na ovom tužnom mjestu? Možda je najbolje odšutjeti tišinu i na taj način osjetiti svu bol stradanja koji su pretrpjeli oni koje smo došli danas ovdje ispratiti i njihovim se sjenama pokloniti”, kazao je Čović.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare