Jedna od odrednica popularnosti serija je statistika pretraživanja na Googleu Na Google Trendsu objavi se šta su korisnici pretraživali scena iz serije euphoria HBO dvije djevojke na mostu vatromet slikane sleđa
Film

Ove serije ste najviše pretraživali na Googleu u 2022. godini

Jedna od odrednica popularnosti serija i filmova zasigurno je statistika pretraživanja na Googleu. Na kraju svake kalendarske godine na Google Trendsu objavi se što su korisnici najviše pretraživali u protekloj godini – od glumaca, pjevača, filmova, serija, pjesama, recepata…

Kada su serije u pitanju, Netflix gotovo uvijek dominira tom listom. No, prema podacima o 2022. godini, jasno je da su najtraženije serije bile s HBO-a. Pa krenimo redom, ovo je Googleova globalna lista najtraženijih serija.

Euforija na vrhu liste

Na prvom mjestu je serija Euphoria s HBO-a. Druga sezona te serije objavljena je u aprilu 2022. godine, a glavnu ulogu u seriji ima Zendaya. Radnja serije vrti se oko grupe srednjoškolaca koji se bore s tinejdžerskim problemima – seksom, drogom i nasiljem.

Na drugom mjestu je još jedna HBO-ova serija, The House of Dragon (Zmajeva kuća). Ovo je prednastavak Igre prijestolja i obožavatelji su poludjeli za njim kada je stigao na tu streaming platformu.

Treće mjesto pripalo je naučno-fantastičnoj seriji Moon Knight (Mjesečev vitez), koju je moguće pratiti na platformi Disney+. Glavne uloge u seriji imaju Oscar Isaac i Ethan Hawke. Riječ je o miniseriji od šest epizoda o Marvelovom liku.

Netflixove true crime serije su hit na Googleu

Sada je došao red na serije koje su bile hit na Netflixu u prošloj godini. Četvrto mjesto u Google trendovima zauzela je true crime serije The Watcher (Promatrač) koja je objavljena na toj streaming platformi u oktobru. Serija se temelji na članku za njujorški The Cut iz 2018. godine u kojemu se govori o ljudima koji su primali zastrašujuća pisma od promatrača na svoju kućnu adresu.

Na petom mjestu je Inventing Anna, Netflixova dramska serija inspirirana pričom Anne Sorokin i člankom Jessice Pressler pod naslovom Kako je Anna Delvey prevarila njujorške party ljude. Objavljena je u februaru 2022.

Šesto mjesto pripalo je još jednoj Netflixovoj true crime seriji o zloglasnom višestrukom ubojici Jeffreyju Dahmeru koji je počinio veći broj ubistava i silovanja tokom 70-ih, 80-ih i 90-ih. Serija je u kratkom roku postala broj 1 u trendingu diljem svijeta.

Korejska serija dospjela na listu

Na sedmo mjesto ugurala se serija o superherojima The Boys koja se emitira na Amazon Prime Videu. Uloge u seriji imaju Antony Starr, Karl Urban i Jack Quaid. Osmo mjesto pripalo je korejskoj seriji All of Us Are Dead u kojoj zarobljeni srednjoškolci, nakon izbijanja virusa zombija, moraju pronaći izlaz ili se pretvoriti u jednog od zaraženih.

Na devetom mjestu je serija The Sandman, adaptacija istoimenog stripa. Na desetom mjestu je britanska teen drama Heartstopper, objavljena na Netflixu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare