Sastojci:
500 g brašna
375 ml vode
8 g kvasca
prstohvat soli
Priprema:
U vodi rastvoriti kvasac pa dobro promiješati. Dodati so i brašno i zamijesiti tijesto. Pokrijte posudu krpom i ostavite oko 1 sat. Nakon toga istresite tijesto na radnu površinu, oblikujte lopticu pa je zasijecite po širini, ali napravite dublji rez. Zatim tijesto prebacite pažljivo u vrećicu za pečenje. Vrećicu prebacite u pleh, vežite je na vrhu i ostavite hljeb još 20 minuta prije ubacivanja u pećnicu. Pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stepeni 25 minuta.
Tagovi: hljeb tijesto za hljeb
Povezani postovi:
Jednostavan trik kako da vam stari hljeb opet bude 'kao novi'
Norvežani tako dobro žive da im ni hljeb od tri eura nije skup
Human gest u Mostaru: Besplatne vekne hljeba za ljude u stanju potrebe
Ne možete bez hljeba? Ovo najzdravija vrsta za zdravlje probave
Zabrinjavajuće: Jedemo ga svaki dan, a ima više soli od nezdravih namirnica
Od danas skuplji hljeb za 20 feninga: Nove cijene za polubijeli, narodni i penzionerski hljeb
Recept koji je zapalio Instagram: Domaći hljeb sa začinima
Evo šta se mijenja u vašem tijelu ako potpuno prestanete jesti hljeb
Žetva pšenice u toku: Da li će doći do poskupljenja hljeba?