najskuplja kuća holme
Atlas

Ovo je najskuplja kuća na svijetu koja je trenutno na prodaju. Izgrađena je 1818.

Londonska The Holme najskuplja je kuća na svijetu koja je trenutno na prodaju, piše Financial Times. Prema njihovim saznanjima, prodaje se za vrtoglavih 300 miliona dolara.

The Holme je 205 godina stara vila u Regent's Parku u Londonu. Stavljena je na tržište nakon što je preuzeta od člana saudijske kraljevske porodice. Ako dosegne traženu cijenu, postat će najskuplja nekretnina ikad prodana u Velikoj Britaniji.

Riječ je o najskupljoj kući koja se trenutno prodaje u svijetu. The Holme je s trona skinuo trospratni penthouse u Central Parku u New Yorku, koji je u septembru stavljen na tržište za 250 miliona dolara.

Ovu londonsku vilu sagradio je građevinar James Burton još 1818. godine. Prvo je u njemu stanovala njegova porodica, a onda se vila koristila za Bedford College. Privatna rezidencija postala je 1980-ih.

Vila ima 40 spavaćih soba i proteže se na četiri hektara parka u blizini srca Londona. Osim soba, ima osam garaža, teniski teren, saunu, biblioteku i veliku trpezariju.

Mnogi ovu vilu, zbog fasade i veličine, upoređuju s Bijelom kućom u Washingtonu. The Holme privlači interes stranih investitora, baš kao i ostale kuće u skupim londonskim četvrtima. Naime, 48 posto kuća u najskupljim dijelovima Londona u prvih šest mjeseci 2022. prodato je međunarodnim kupcima.

The Holme
The Holme
The Holme


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare