IT

Ovo je vrijeme njihove zarade: Play Store i App Store povećali prihode

Prema najnovijem izvještaju analitičke kompanije App Annie, korisnici su trošili značajno više novca na aplikacije tokom prvog tromjesečja ove godine. Ovo se naravno podudara sa COVID-19 pandemijom i povećanim korištenjem mobilnih uređaja širom svijeta.

Prosječno vrijeme provedeno u aplikacijama i igrama na Androidu poraslo je za oko 20 posto na globalnom nivou u poređenju sa istim periodom prošle godine. Potrošači su preuzeliu 31,5 milijardi aplikacija kombinirano tokom perioda januar-mart, na PlayStore (22,5 milijardi) i App Store (9 milijardi) prodavnicama.

Ukupan novac, potrošen na obje platforme, iznosi 23,4 milijarde dolara. Od toga je 15 milijardi dolara potrošeno na iOS-u, a 8,3 milijarde dolara na Androidu. Najviše su trošili korisnici iz SAD i Kine kada je u pitanju iOS platforma, dok su na Androidu najviše trošili korisnici iz Južne Koreje, Japana i SAD-a.

Najviše preuzimane aplikacije i za iOS i za Android, tokom prvog tromjesečja, bile su TikTok, WhatsApp i Facebook, a slijede ih Instagram i Facebook Messenger. Facebook, WhatsApp i Facebook Messenger vodeći su po broju mjesečno aktivnih korisnika, piše Benchmark.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare