Region

Ovo kao da je (prvi) april 2020… Slovenija Crnoj Gori donirala maske i dezinfekciona sredstva

Republika Slovenija donirala je Crnoj Gori maske i dezinfekcijska sredstva vrijedna nešto više od 107 tisuća eura, u cilju sprečavanja širenja infekcije covid-19.

Rezultat je to sastanka crnogorskog resornog ministra Sergeja Sekulovića i državnog tajnika Zorana Miljanića s državnim tajnicima MUP-a Slovenije Francom Kanglerom i Božom Predaličem na kojem je iskazana spremnost za nastavak pomoći Slovenije Crnoj Gori u vidu opreme, obuka, eksperata itd, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

 “U susret slovenačkom predsjedavanju Vijećem Europske unije, koje počinje 1. srpnja gosti iz Slovenije poručili su da žele stabilnost u ovom dijelu Europe i osvježavanje suradnje s Crnom Gorom. U tom kontekstu, pozvali su ministra Sekulovića na ministarsku konferenciju Brdo proces u Sloveniji, koja će biti posvećena upravljanju mješovitim migracijskim tokovima, naročito u pogledu mogućnosti za unaprjeđenje postojećih sustava i kapaciteta u regiji Zapadnog Balkana, kao i zlouporabe djece putem interneta”, naveli su iz MUP-a Crne Gore.

Istaknut je značaj koordinacije između policija Crne Gore i Slovenije što se tiče kriminala, uključujući i trgovinu ljudima, a najavljeni su  i bilateralni ugovori o suradnji na tim poljima.Povezani postovi: