Životni stil

Ovo morate probati! Buhtle punjene jabukama

Sezona jabuka donosi nam neke sjajne recepte, a buhtle s punjenjem od jabuka zasigurno su nam jedan od najdražih.

Iako nas klasična punjenja koja uključuju pekmez i čokoladu itekako vesele, odlučili smo se okušati i u ovoj slatkoj varijanti koja uključuje najsočnije slatke jabuke i dozu finih začina.

Sve što će vam trebati jest klasično tijesto za buhtle.

Kada je gotova priprema tijesta, pusti ga da se diže, a za to vrijeme pripremite nadjev od jabuka. Jabuke nasjeckati na sitno i poprskati limunovim sokom.

U dubljoj posudi otopi kockicu maslaca, dodaj jabuke i pirjaj nekoliko minuta. Dodaj ekstrakt vanilije, cimet, klinčić i druge začine po želji.

Pirjajte dok jabuke malo ne omekšaju, a zatim dobivenom smjesom puni tijesto. Buhtle dobro zatvoriti sa svih strana kako nadjev ne bi iscurio te ih posložiti jednu do druge u posudu za pečenje.

Buhtle premazati maslacem i peći dok se ne zarumene. Na kraju ih pospi šećerom u prahu koji je pomiješan s cimetom.