Film

Ovo se mnogima neće svidjeti: Netflix će dodatno naplaćivati dijeljenje lozinki

Po izvještaju “New York Timesa”, uprava Netflixa svojim je zaposlenicima najavila plan o zabrani dijeljenja lozinki u posljednja tri mjeseca 2022. godine.

Netflix procjenjuje da gotovo trećina svih domaćinstava, koja koriste ovu streaming uslugu, ima zajednički račun koji plaća drugo domaćinstvo.

“Uz 222 miliona domaćinstava koja plaćaju uslugu našeg streaming servisa, procjenjujemo da se ona dijeli među više od 100 miliona dodatnih domaćinstava”, objavio je Netflix u pregledu podataka o tromjesečnoj zaradi u aprilu.

Prema izvještaju, Netflix bi kasnije tokom godine želio uvesti i novu, jeftiniju razinu pretplate s reklamama, prenosi Tportal.

Streaming div tek treba odrediti cijene za dodatne profile domaćinstvima koja dijele lozinku.

PROČITAJTE  Netflix izgubio 200.000 pretplatnika. Najavio promjene koje će se neće svidjeti mnogim korisnicima

Zabrana dijeljenja lozinki trebala bi se provesti tako da se korisnicima s više profila, koje koriste ljudi na različitim lokacijama takva praksa ne zabrani, već da im se naplati nešto više za svakog dodatnog korisnika za kojega Netflix zaključi da ne pripada istom domaćinstvu.

Netflixova namjera da poveća broj pretplatnika uslijedila je nakon što je servis nedavno objavio da je tokom tri prva mjeseca ove godine izgubio blizu 200.000 pretplatnika.

Sveukupno je na kraju prvog tromjesečja ove godine broj Netflixovih korisnika u svijetu pao na 221,6 miliona.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare