Vlade FBiH kadrovska rješenja premijer i ministri FBiH sjede za stolom na sjednici smeđa podloga
Vijesti

Ovo su nova kadrovska rješenja Vlade FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela odluke o utvrđivanju kriterija i o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje članova Komisije za koncesije FBiH. U nastavku vam donosimo nova kadrovska rješenja Vlade FBiH.

Naime, Vlada FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem je imenovala Interresornu radnu grupu za provođenje procedure popunjavanja ove komisije.

Izmjenom postojećeg rješenja, za člana Policijskog odbora za policijske službenike FBiH danas je imenovan Jasmin Bolić.

Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećoj Skupštini privrednog društava BH-Gas d.o.o. Sarajevo Vlada je opunomoćila Darka Pranjića.

Također, na današnjoj sjednici Vlada FBiH je prihvatila izvještaje o obračunu sredstava u zdravstvu u FBiH za 2020. i 2021. godinu, kao i o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH (konsolidovani) i o izvršenju Finansijskog plana Fonda solidarnosti za 2021. godinu. Ujedno je Parlamentu FBiH uputila nacrte odluka o davanju saglasnosti na ove dokumente.

Donesena je i Odluka o usvajanju Finansijskog izvještaja i finansijske analize Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH za prošlu godinu.

Vlada je dala saglasnost na povećanje izloženosti Garancijskog fonda prema Prokredit Bank d.d. Sarajevo do iznosa koji ne prelazi deset posto garancijskog potencijala Fonda.

Na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Vlada FBiH je donijela Odluku o dodjeli federalnih nagrada za nauku za 2022. godinu. Ove nagrade, koje se sastoje od povelje i novčanog dijela, dodjeljuju se za izuzetno značajna dostignuća u naučno-istraživačkoj i istraživačko-razvojnoj djelatnosti, za proširenje naučnih spoznaja i za iskazane uspjehe u primjeni rezultata naučno-istraživačkog i istraživačko-razvojnog rada, koje su postigli naučnici i istraživači.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare