Magazin

Ovo su stvari zbog kojih niste privlačni drugima

Postoje obrasci ponašanja koji nisu privlačni ni ženama ni muškarcima. Proverite da li vi radite neke od ovih stvari…

Često kritikovanje

Poznato je ono “ko se zadirkuje, taj se voli”, ali to važi do određene granice. Kada neko neprestano zadirkuje osobu kraj sebe, to može prerasti u vrijeđanje i zvučati nepristojno. Ne smije se pretjerivati sa šalama, jer će možda osobi kraj vas biti dosta neumjesnih komentara.

Bez smisla za humor

Ne znači da treba da budete najduhovitija osoba na svijetu, ali kada uopšte nemate smisla za humor, to je izrazito neprivlačno. To su pokazali i rezultati istraživanja iz 2009. godine. Nema ništa ljepše nego smijati se zajedno i nema ništa privlačnije od osmjeha.

PROČITAJTE  U vezi ste s narcisoidnom osobom? Psiholog otkriva zašto će vas oni uvijek ostaviti


Neprikladan govor tijela

Govor tijela o nama otkriva mnogo toga, ali i to da li nam je sagovornik simpatičan. Ukoliko su nam gornji dio tijela i noge nagnute ka sagovorniku, to znači da nam se dopada, ali može i nas učiniti dopadljivijim toj drugoj osobi. Međutim, zatvoreno držanje djeluje manje privlačno.

Pričanje bez razmišljanja

Ukoliko stalno nešto govorite bez razmišljanja, to djeluje manje privlačno na društvo i okolinu. Pored toga, kada neko nije empatičan i govori stvari bez razmišljanja da li će povrijediti tuđa osjećanja, to može ostaviti veoma loš utisakPovezani postovi: