Politika

Ovo već postaje dosadno. Dodik objašnjava zašto nije došao na sastanak sa Schmidtom: ‘Lažno se predstavlja’

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, izjavio je za RTRS da “BiH nema visokog predstavnika, te da se Christian Schmidt lažno predstavlja”, zbog čega nije ni prisustvovao današnjem sastanku s njim u Sarajevu.

“Mi hoćemo da se on identifikuje, onda ćemo moći da kažemo ‘e sad možemo ili ne možemo razgovarati s tobom u nekoj formi, eto ti si izaslanik SAD i Njemačke, napišite da jeste tako, ali nisi visoki predstavnik'”, rekao je Dodik u intervjuu za RTRS koji će biti emitovan večeras.

Dodik je izjavio jda će rukovodstvo RS, zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS, razgovarati sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH.

Osim o političkoj situaciji, trebalo bi da bude razgovarano i o nastavku realizacije ključnih projekata koje RS sprovodi zajedno sa Srbijom, poput Hidro-elektrane “Buk Bijela”, izgradnje auto-puta od Bijeljine do granice na Rači, ali i o izgradnji Aerodroma Trebinje.

Dodik je rekao za RTRS da će prvo biti održan sastanak delegacije Srbije, predvođene Aleksandrom Vučićem, sa zvaničnicima Srpske, a potom i sa predstavnicima političkih partija iz RS.

“Prvo imamo sastanak u Vili Mir u 12.00 sati. Sastanak rukovodstva na nivou člana Predsjedništva BiH, predsjednika Republike Srpske, Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, te ministara koji su zaduženi za određene oblasti, a poslije i sastanak sa predstavnicima političkih partija iz Republike Srpske i vlasti i opozicije”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare