Vijesti

Papa poslao telegram Željku Komšiću: “Dok me let nosi iznad Bosne i Hercegovine zazivam nad nacijom obilje božanskih blagoslova”

“Dok me let nosi iznad Bosne i Hercegovine, po završetku moga apostolskog putovanja u Budimpeštu i Slovačku, izražavam svoje najbolje želje Vašoj Ekscelenciji i Vašim sugrađanima i zazivam nad nacijom obilje božanskih blagoslova”, napisao je papa Franjo u brzojavu predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću, piše portal “Poskok”

Naime, papa je uputio brzojave državnim poglavarima čijim je nebom prošao, a prije nekoliko dana pisao je i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću. 

Podsjećamo, Papa Franjo u srijedu je završio pastoralno putovanje tokom kojeg je posjetio Mađarsku i Slovačku. Posljednji dan svojeg putovanja papa Franjo predvodio je misu na otvorenom pred više od 50.000 ljudi u nacionalnom svetištu Gospe od sedam žalosti u Šaštinu, blizu granica s Češkom i Austrijom.

PROČITAJTE  Papa: Pobačaj je ubistvo, a Crkva neće priznati gej brakove

Tokom svog četverodnevnog putovanja, Papa je upozoravao da se vjera ne koristi u političke svrhe. Govorio je protiv predrasuda i diskriminacije, a posjetio je spomenik holokaustu i siromašnu romsku zajednicu u SlovačkojPovezani postovi: