Politika

Parlamentarka Snježana Novaković Bursać pozitivna na COVID-19, smještena u banjalučki karantin

Poslanica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Snježana Novaković Bursać pozitivna je na koronavirus. Ona je jedna od 100 osoba u Banjoj Luci koje su smještene u izolatoriju u Studentskom centru Nikola Tesla.

Kako je Novaković Bursać napisala na zvaničnom Facebook profilu, trenutno se osjeća dobro, a njena klinička slika najviše liči na blažu prehladu.

“Poštovani i dragi, pozdrav iz studentskog doma Nikola Tesla u Banjaluci! Kao što svi već znate, ‘studenjak’ je mjesto gdje se, radi zdrastvenog nadzora trenutno smještaju osobe koje su pozitivne na korona virus. Da, dakle ja sam jedna od 100-tinjak osoba u Banjaluci kod kojih je potvrđeno da imaju virus koronu, ili jedna od nekoliko stotina hiljada takvih osoba u svijetu. U ovom trentuku ja se osjećam dobro, imam kliničku sliku koja najviše liči blažoj prehladi i nadam se da će tako i da ostane. Vjerujem da niko ne želi da dobije bolest, niti virus, ali eto…desi se. I to svakome može da se desi. To rijetko ko može da izabere”, poručila je bh. parlamentarka.

PROČITAJTE  Draško Stanivuković prvi političar iz RS koji se sastao sa Christianom Schmidtom

Dodala je kako joj je utjeha činjenica da je virus, vjerovatno, dobila vršeći dužnosti za koje je izabrana…

“Nisam ga birala, ali jesam ono što sam mogla – izabrala sam da ostanem kod kuće unazad 13 dana (od 14.03.) i zbog toga osjećam ipak neku vrstu mira jer mislim da svojim ponašanjem nisam ugrozila nikog drugog, posebno ne one koje trebamo naviše paziti – naše roditelje, prijatelje, rodbinu, sugrađane koji već imaju određene zdravstvene probleme, starije osobe… Kako sam u kućnoj izolaciji sam bila od 14.03., a simptome koji liče na prehladu sam dobila 23.03., dakle 9 dana nakon vjerovatnog kontakta, jako jako je bitno da svi u kućnoj izolaciji izdrže onih 14 dana, a i svi ostali koji baš ne moraju da se kreću. Ostanite u kući, molim Vas”, istakla je.

Snježana Novaković Bursać je dodala kako će nastojazi što bolje da iskoriti dane u karantini.

PROČITAJTE  Porodice 42 žrtve genocida u Srebrenici dale saglasnost za ukop na dženazi u Potočarima: Smiraj će naći i blizanci Samir i Semir Hasanović

“Nastojaću ove dane iskoristiti da pročitam knjige koje dugo želim, da završim neke poslove koje sam započela, a koje mogu da radim na računaru i putem interenta, da komuniciram sa puno dragih ljudi… Mislim i na to kako ću se (nadam se nadam…) za 10-15 dana, kada više ne budem pozitivna na virus i kad budem imala imunitet, moći uključiti u život na drugačiji, u ovom trenutku potrebniji način – da pomognem mojim kolegama ljekarima, kroz svoj mandat ili na još stotne korisnih načina. Fali će mi moja porodica, posebno moj najdraži trio ….al šta da se radi….ovo je bolja opcija i za njih. Ostajte mi zdravo i U KUĆI!!! Ko ipak dobije virus, nek zna da je i to za ljude i da najveći broj nas ima blažu do umjereno jaku formu oboljenja. I budimo ljudi svuda u uvijek”, stoji na kraju posta objavljenog na Facebooku.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare