Sport

Paula Pogbu sati dijele od transfera karijere. Već je sve dogovorio sa evropskim divom

Francuski reprezentativac Paul Pogba na pragu je prelaska u Paris Saint-Germain, javlja “Canal supporters”.

Parižani ne planiraju da se zaustave ovog ljeta u želji da Mauriciju Pochettinu naprave jedan od najjačih sastava ikada koji bi naprosto morao da donese Ligu prvaka na “Park prinčeva”.

Dvije opcije je sportski sektor “svetaca” imao na stolu. Plan “A” je Paul Pogba, a ukoliko bi pregovori sa Manchester Unitedom propali, okrenuli bi se planu “B” odnosno Eduardu Camavingi.

Posljednji izvještaji “Canal supportersa” kazuju da će Pogba preći u PSG, te da su blizu tačke pronalaska zajedničkog sporazuma. Ističe se i da bi Pogba trebalo da postane treći najplaćeniji fudbaler ovog kluba, odmah iza Neymara i Kyliana Mbappea (ukoliko Francuz ostane).

Ukoliko utanače lične uslove, Parižani će se okrenuti pregovorima sa Manchester Unitedom, koji se neće lako odreći jednog od svojih najvažnijih igrača. Vjeruje se da će između 70 i 80 miliona eura biti dovoljno da “crveni đavoli” popuste pesnicu i puste Pogbu u domovinu.

Pogba je bio jedan od najzapaženijih igrača Evropskog prvenstva, sve do trenutka dok nisu ispali od Švicarske. I na tom meču je blistao, ali saigrači ga nisu pratili.

Podsjećanja radi, PSG je ovog ljeta besplatno angažovao Georginija Wijnalduma, Sergija Ramosa i Gianluigija Donnarummu, dok su 60 miliona izdvojili za Interovog Achrafa Hakimija.

Tagovi:


Povezani postovi: