Puni Gas

Pauza od šest minuta i puna baterija

Ključno pitanje električne mobilnosti je kako skratiti vrijeme punjenja baterija i poštedjeti vozače dugog čekanja na stanicama za punjenje.

Voltempo, kompanija koja razvija nove tehnologije za električna vozila, lansirala je HyperCharging, za koji tvrdi da je najbrži sistem punjenja na svijetu.

U pitanju je sistem koji bi mogao da transformiše industriju električnih automobila, jer može da isporuči 1.000 kW snage – 2,8 puta više od bilo kog postojećeg sistema punjenja.

HyperCharging će moći da napuni sljedeću generaciju električnih vozila za samo šest minuta. Takođe ima sposobnost punjenja do 24 vozila u isto vrijeme.

Pogodan je za automobile, kombije, kamione i autobuse, a snaga može dolaziti iz više izvora – na primjer, kombinujući nacionalnu mrežu sa lokalnim izvorima zelene energije, kao što je, recimo, solarna.

Sistem HyperCharging može se instalirati bilo gdje – naročito na mjestima na kojima je potrebno puniti mnogo vozila u isto vrijeme.

Modularni sistem ove tehnologije omogućava da se instalira za 70% brže od drugih sistema punjača * za nekoliko sati ili dana. Troškovi instalacije obično su 30 odsto niži zbog Voltempovog patentiranog dizajna centralizovanog punjenja.

Prve instalacije ove tehnologije planirane su za ovu godinu u Birmingemu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare