Politika

PDA o “preletačima”: Bilo bi korektno da pokažu moralne norme

PDA (Pokret demokratske akcije) oglasila se saopćenjem.

U njemu se komentiraju potezi “preletača”, odnosno Senada Alića i Jakuba Suljkanovića. Oni su kao kadrovi PDA učestovali na Općim izborima.

No, nakon toga su se priklonili SDA te kao nezavisni zastupnici podržali formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Kreirali su politiku PDA

“Nakon istupanja Senada Alića, Jakuba Suljkanovića i Huseina Topčagića u pisanim i elektronskim medijima zbog odgovornosti prema članovima Pokreta demokratske akcije i građanima BiH javnost obavještavamo o sljedećem činjenicama.

U njihovim izjavama u medijima, između ostalog, kao razlog njihovog ponašanja koji do sada nisu zabilježeni u novijoj historiji BiH, kritikovani su organi PDA. Pomenuta kritika je korištena kao navodni razlog njihovog ponašanja.

S tim u vezi, informišemo javnost da Senad Alić obnaša dužnost predsjednika Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog  kantona i potpredsjednika PDA. Jakub Suljkanović je predsjednik Glavnog odbora Pokreta demokratske akcije. Husein Topčagić obnaša dužnost člana Predsjedništva Pokreta demokratske akcije.

S obzirom na pomenute dužnosti, imenovani su kreirali politiku ovog političkog subjekta, plan i program istog. Uzeli su aktivno učešće u donošenju odluka u vezi utvrđivanja, kao i kreiranju kandidatskih listi. Direktno su učestvovali u izbornom procesu za Opće izbore 2022. godine.

Trebali bi preuzeti dio odgovornost

Iz tog razloga, u najmanju ruku korektno bi bilo, da imenovani preuzmu dio odgovornosti i za rezultate Pokreta demokratske akcije u izbornom procesu, odnosno da u obraćanju javnosti konzumiraju, bar jednim dijelom, moralne norme koje uključuju i samokritičnost.

Pokret demokratske akcije, takođe obavještava javnost da nastavlja sa provođenjem svojih programskih ciljeva i zadataka u političkom kapacitetu koji posjeduju na svim nivoima vlasti.

Kao politički pokret neće iznevjeriti obećanja data građanima. Istupi pojedinaca ne utječu na nastavak zaštite općih interesa BiH kako je to definisano našim programskim ciljevima i zadacima”, navodi PDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare