Vijesti

PDA: Prijedlog zaključka DF-a je klasična zaštita SDA i njenog premijera

Pokret demokratske akcije (PDA) smatra da je gesta Demokratska fronta, koja je tražila ostavke federalnog premijera Fadila Novalića, ministrice finansija Jelke Miličević i ministra rada Veska Drljače, ništa drugo do klasična zaštita prvog čovjeka Vlade FBiH i prebacivanje odgovornosti na kadrove drugih političkih stranaka.

DF-ov prijedlog zaključka, upućen Predstavničkom dom Parlamenta FBiH za smjenu navedenih osoba, samo je još jedna politička igra kojom ova stranka želi zaštititi Stranku demokratske akcije i njenog premijera.

SDA-ove malverzacije koje DF želi nametnuti drugim političkim subjektima samo je još jedno skretanje pažnje javnosti sa uslova pogoršane epidemiološke situacije izazvane koronavirusom koje je Federalna vlada iskoristila za svoj lov u mutnom.

PDA još jednom poziva nadležne institucije da smijeni Novalića, koji je, kao najodgovornija osoba u zapovijednom lancu Federalne vlade, dovee do afere “Respiratori”, čime je nanio višemilionsku štetu državi i time dodatno pogoršano naruđenbu ekonomsku situaciju u vrijeme pandemije.

Podsjetimo da je PDA prva politička stranka koja je još u martu tražila smjenu federalnog premijera koji se oglušio na naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva te istog dana prisustvovao godišnjici kompanije “Igman” u Konjicu što je dovelo do stvaranja klastera u ovoj općini.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare