Region

Pet mjeseci nakon nestanka Mateja Periša njegov prijatelj je otkrio detalje iz kobne noći: ‘Matej je imao taj neki problem’

Pet mjeseci nakon što je nestao Matej Periš u Beogradu, čije je tijelo pronađeno u Dunavu na Adi Huji, njegov prijatelj je odlučio da otkrije saznanja do kojih su ljudi bliski Mateju došli tokom potrage.

– Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i ljeti – otkriva on. Ova rečenica možda daje odgovor na to zašto je usred hladnog decembra Periš iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

– Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao narkotike. Zato se pitamo da li je tako u majici izašao da se rashladi, pa onda nekako upao u vodu – priča Matejev drug koji je želio da ostane anoniman (ime i prezime poznato redakciji Blica).

Prema njegovim riječima, porodica i prijatelji Mateja Periša tokom istrage gledali su snimak, čiji su dio objavljivali mediji, a koji je nastao u noći između 30. i 31. decembra, i da vjeruju da se na njemu vidi kako se Periš u vodi bori da dopliva do obale, ali u tome ne uspijeva.

– Na snimcima se vidi kako se bori, kako pokušava da dopliva do obale. Međutim, nije uspio… – kaže sagovornik i dodaje da ne vjeruje da bi neko “čiste glave išao da skoči u vodu”.

– Zato mislim da je možda upao, da je išao da se umije ili nešto tako, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je htio u taksi. Možda mu nije bilo dobro, pa je htio otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio je nastavio trčati i vidio vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna šta se desilo… – kaže on.

On se osvrnuo i na dešavanja u klubu “Gotik” te kobne noći.

– Nestajao je tu noć u “Gotiku” na 15 minuta, pa se vraćao, koliko sam čuo da je Matej tu noć upoznao neku djevojku i oni su mislili da je sa njom, tek kasnije kad su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne napolje. Njegovi drugovi koji su bili tamo su išli prijaviti nestanak, ali je policija rekla da prvo provjere bolnice, pa je to bilo pogrešno preneseno, pa su i njih razapinjali na sve strane zbog netačne informacije da su kasno prijavili nestanak što nije tačno – kaže on.

O svom prijatelju Mateju, kao i svi drugi, ima samo riječi hvale. Kaže, bio je veseo, pun života, uvijek nasmijan i srećan.

– Uvijek je htio pomoći svakome, pristupačan, radio je sa ljudima i stvarno su ga svi voljeli. Zvuči kao kliše, ali to je stvarno bilo tako – priča on i dodaje da je sada malo lakše, jer je Matej pronađen, prije svega zbog njegovih roditelja.

– Lakše je samo da bi roditelji imali gdje da zapale svijeću i da Matej bude sahranjen u svom gradu – kaže on.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare