IT

Pet Viber funkcija koje morate znati: Da li ih sve već koristite?

Kada govorimo o aplikacijama za dopisivanje, Viber je svakako jedna od popularnijih. Bez obzira na to, jedan broj korisnika i dalje ne koristi sve što ova aplikacija pruža. Neke od ovih funkcija su nove, a neke ažurirane – da li ih vi sve znate?

  1. Grupni audio i videopozivi

Takozvani “konferencijski pozivi” su sve traženiji u posljednje vrijeme, uglavnom zbog pandemije koronavirusa. Na Viberu je, zato, nedavno povećan broj sagovornika u grupnim audiopozivima, prvo na 10, a potom i na 20 korisnika. Videopozivi također sada mogu okupiti do 20 ljudi.

  1. Viber za Desktop

Kao dodatak na mobilnu verziju aplikacije, Viber je dostupan za korštenje i na kompjuter. Besplatno se instalira, a podržava i Windows i Mac. Sinhronizacija sa sadržajem na telefonu se podrazumijeva.

  1. Kreiranje sopstvenih stikera

Koristeći stiker editor funkciju, možete da mijenjate oblik stikera, ukrašavate ih tekstom, emojijima ili drugim stikerima. Ovakav stiker paket može sadržavati do 24 stikera, a dostupan je i za Android i za iOS.

  1. Nestajuće/samouništavajuće poruke

Jedna od novih funkcija o kojima se već dosta pričalo jesu nestajuće/samouništavajuće poruke. Korisnicima je omogućeno da podese tajmer na određeni vremenski interval za poslanu poruku, poslije koje će se poruka sama obrisati. Odbrojavanje za brisanje počinje od momenta kada primalac pročita poruku.

  1. Moje bilješke

Još početkom 2020. godine Viber je predstavio “Moje bilješke”. To je posebni odjel unutar razgovora, u kojima možete kreirati i organizovati svoje obaveze, sačuvati audio, video i slikovne poruke ili linkove.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare