Sport

Petev objasnio zašto je pozvao Pirića, a nije Kovačevića

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev danas je odabrao fudbalere za predstojeće reprezentativne akcije našeg nacionalnog tima.

Istakao je da je potpuna koncentracija na utakmici protiv Francuske, a nakon prijateljskog duela sa Kuvajtom ćemo razmišljati o Kazahstanu.

“Nadam se da će svi doći zdravi, daćemo sve od sebe da odradimo posao na najbolji mogući način, fokus je na prvoj utakmici i sva koncentracija je samo na Francuskoj. Iza Kuvajta ćemo razmišljati o Kazahstanu”, rekao je Petev i osvrnuo se na naše igrače koji ne dobijaju previše prilike za igru u svojim klubovima.

“To je problemu svakoj reprezentaciji, Kolašinac igra dobro za našu reprezentaciju, ako se to nastavi dalje, vidjećemo. Svi pokušavaju dati sve od sebe i zato su na spisku. Demirović nije igrao iako je bio standardan na pripremama. Nadam se da će Pjanić naći klub u narednim danima gdje će biti sretan.”

Petev je u reprezentaciju pozvao golmana Kenana Pirića umjesto Vladana Kovačevića koji je trenutno u najboljoj formi od svih čuvara mreže.

“Tri naša golmana s kojima smo startali su tu, imaju međusobnu podršku, Kovačević je tu, nije isključeno da će biti u reprezentaciji, sretan sam zbog njega, ali sam odlučio za ova tri”, dodao je Petev i nastavio:

“Svi koji smo ovdje i svi koji vole reprezentaciju žele rezultat, siguran sam da će on doći, sve ovisi o nama, u današnjem fudbalu svi mogu pobijediti svakoga, ja znam da mi možemo i da ćemo odraditi sve kako treba, rezultat će biti dobar. Situacija je takva kakva je, to je teret, razumijem, smeta i meni, ali sam siguran da ćemo uspjeti.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare