Sport

Petev: Ponosan sam na igrače. Bilo mi je čudno gledati utakmicu na TV

Nakon što su sinoć bh. reprezentativci poraženi od Francuske minimalnim rezultatom 1:0 po povratku u hotel dočekao ih je selektor Ivajlo Petev.

U emotivnom govoru selektor je između ostalog rekao da je ponosan na igrače.

“Čast mi je bilo raditi s vama i zaista još jednom ponavljam da sam ponosan kako ste igrali i kako ste se ponašali od početka priprema pa sve do sada. Imamo temelj i moramo nastaviti dalje raditi i napredovati. Večeras nam je malo falilo pa da osvojimo bod ili više. Želim vam puno sreće u vašim klubovima i tu sam za vas kad god vam zatrebam. Moramo nastaviti raditi i biće dobro”, kazao je Petev.

PROČITAJTE  Na poziv Peteva odgovorio: "Srce mi je hrvatsko, teško je, još moram razmisliti"

Bugarski stručnjak zavalio je igračima na požrtvovanosti i posvećenosti.

“Ispunili su zadatke, borili se, trčali i zaslužili smo da uzmemo bar bod. Siguran sam da će nam se to negdje vratiti, ipak igrali smo protiv svjetskih prvaka. Siguran sam da ćemo napredovati i u budućnosti izgledati još bolje ali moramo biti jedinstveni i nastaviti zajedno stvarati pozitivnu atmosferu i samopouzdanje”, kazao je Petev.

Zbog pozitivnog testa na koronavirus, selektor je sa udaljenosti pratio i opraštao se od igrača koji su odlazili iz hotela, a zatim je, sa stručnim štabom, ponovo analizirao detalje iz proteklog susreta.

“Nisam se osjećao dobro gledajući utakmicu na TV. Bilo mi je čudno što nisam na stadionu i što nemam direktan kontakt sa igračima. Nikad ne znate šta vas čeka u životu pa sam i ja prvi put komunicirao sa saradnicima telefonski. Ovdje smo bar svi bili u hotelu pa smo koristili druge načine rada”, rekao je Petev.

PROČITAJTE  Petev podržao Džeku u Milanu: Fotografirao se sa malim Danijem

Bez obzira na to što je njegovo zdravstveno stanje stabilno Petev će i dalje ostati u izolaciji i pod ljekarskim nadzorom, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare