Region

Peti dan protesta u Beogradu: Jednima smeta 5G i čipovanje, drugima diktatura Vučića

U Beogradu, ali i širom Srbije i večeras, peti dan, održavaju se protesti zbog pooštravanja mjera protiv koronavirusa i Aleksandra Vučića.

Nakon tri dramatične noći i jedne manje incidentne, večeras je mirnije.

Međutim, i večeras su protesti podijeljeni.

Prve redove ispred zgrade srpskog parlamenta zauzele su desničarske skupine i vjerski fanatici. Na jednom vozilu postavljeni su zvučnici i dvije žene na mikrofonima pjevaju o Kosovu. U prvom redovima su i zastave s pravoslavnim ikonama, a tamo je i svećenik.

Vjerski fanatici zauzeli prva mjesta

Društvo koje je zauzelo prve redove koronavirus piše pod navodnicima, a osim toga i stanja na Kosovu smeta im i – čip. Na velikoj poruci koji su s vozila na kojem je razglas istaknuli nacionalisti i vjerski fanatici piše: “Izdaja – Kosovo, ‘Korona’; 5G i Čip, Iseljavanje Srba, Migranti”.

PROČITAJTE  Nacistički pozdrav maturanata u Brodu. S njima i profesorica

Građanski demonstranti, kojima smeta ulgavnom diktatura Vučića, su se odvojili od ove skupine i oni su više u dijelu kod Pionirskog parka. Ukupan broj prosvjednika je manji nego prethodnih dana, a policijske oklopljene snage se ponovno nalaze s druge strane zgrade Skupštine. Tamo je i policijska konjica.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare