Aperol Spritz klasičan je ljetni koktel, no moguće ga je napraviti i u zimskoj varijanti. Ovaj topli alkoholni (ili bezalkoholni) napitak donosi sve karakteristike omiljenog ljetnog koktela, obogaćen začinima poput cimeta i bogatstvom citrusnih nota. S dodatkom bijelog vina, vrući Aperol postaje sofisticiran i savršen za hladne zimske dane, pružajući ugodnu ravnotežu između slatkoće i svježine.
Vrući Aperol recept
Ovaj recept za kuhani Aperol s narandžom i cimetom daje osvježavajući, ali i toplu aromu koja je savršena za hladne zimske večeri. Bijelo vino u ovom receptu dodaje dubinu okusa i bogatstvo koje alkohol u Aperolu inače doprinosi. Suho vino pomaže balansirati slatkoću Aperola i soka od narandže, čineći napitak manje sladak i više kompleksan, tako da se preporučuje koristiti suho bijelo vino. Također, vino donosi laganu kiselost koja osvježava i naglašava citrusne note.
Vrući Aperol sastojci:
- 50 ml Aperola
- 100 ml bijelog vina (suho)
- 50 ml svježe iscijeđenog soka od narandže
- 1 štapić cimeta
- 1 kašika meda (po želji)
- Kriška narandže za ukras
Vrući Aperol priprema:
- U malu posudu pomiješajte Aperol, bijelo vino i sok od narandže.
- Prelijte smjesu u čašu.
- Dodajte štapić cimeta i pustite da odstoji nekoliko minuta da se okusi upiju.
- Po želji, dodajte med za slatkoću.
- Ukrasite kriškom narandže i poslužite odmah.