popularni napitak

Piće koje će vas grijati i u najhladnijim danima: Donosimo recept za popularni vrući koktel

Aperol Spritz klasičan je ljetni koktel, no moguće ga je napraviti i u zimskoj varijanti. Ovaj topli alkoholni (ili bezalkoholni) napitak donosi sve karakteristike omiljenog ljetnog koktela, obogaćen začinima poput cimeta i bogatstvom citrusnih nota. S dodatkom bijelog vina, vrući Aperol postaje sofisticiran i savršen za hladne zimske dane, pružajući ugodnu ravnotežu između slatkoće i svježine.

Vrući Aperol recept

Ovaj recept za kuhani Aperol s narandžom i cimetom daje osvježavajući, ali i toplu aromu koja je savršena za hladne zimske večeri. Bijelo vino u ovom receptu dodaje dubinu okusa i bogatstvo koje alkohol u Aperolu inače doprinosi. Suho vino pomaže balansirati slatkoću Aperola i soka od narandže, čineći napitak manje sladak i više kompleksan, tako da se preporučuje koristiti suho bijelo vino. Također, vino donosi laganu kiselost koja osvježava i naglašava citrusne note.

Vrući Aperol sastojci:

  • 50 ml Aperola
  • 100 ml bijelog vina (suho)
  • 50 ml svježe iscijeđenog soka od narandže
  • 1 štapić cimeta
  • 1 kašika meda (po želji)
  • Kriška narandže za ukras

Vrući Aperol priprema:

  • U malu posudu pomiješajte Aperol, bijelo vino i sok od narandže.
  • Prelijte smjesu u čašu.
  • Dodajte štapić cimeta i pustite da odstoji nekoliko minuta da se okusi upiju.
  • Po želji, dodajte med za slatkoću.
  • Ukrasite kriškom narandže i poslužite odmah.