Zdravlje

Piće od kojeg koža najbrže stari

Uvijek treba paziti šta pijemo jer od pojedinih pića ostaju dugoročne posljedice, te između ostalog, naša koža brže stari.

Možemo da koristimo svakakve kreme i tonike, ali pojedini faktori koji utiču na starenje ne mogu da se tek tako zaustave. Ipak, ono što jedemo i pijemo ima veliku ulogu u tome koliko brzo zapravo starimo. I to je dobra vest jer to znači da donekle možemo da kontrolišemo brzinu kojom će nam se koža s godinama mijenjati, pišu na sajtu eatthis.

S jedne strane, voće, riba bogata zdravim mastima, čajevi, prirodni sokovi i dosta vode pomažu kod usporavanja starenja, a s druge strane, pojedina hrana i pića nažalost taj proces ubrzavaju.

PROČITAJTE  Omikron soj se širi. WHO preporučio dva nova lijeka za koronavirus

Kako pokazuju studije, piće od kog koža najbrže stari je alkohol, prije svega zbog toga kako utiče na hidrataciju i jetru. A to su dva najveća faktora za zdravlje kože koje se mijenja s godinama.

“Vaša koža je sve tanja i suvlja kako starite, a spoljašnji faktori to mogu da ubrzaju. Zbog alkohola koji ima efekat dehidratacije koža će brže stariti ako ga pijete mnogo u dužem periodu”, kaže doktor Gudson.

Također, ako redovno pijete mnogo alkohola, koža će vam brže stariti zbog poremećaja sna. Studija objavljena u časopisu Nature pokazuje da velike količine alkohola kod muškaraca koji redovno piju izazivaju probleme sa spavanjem. A problemi sa snom, pokazuju studije, vode ka bržem starenju kože. Pokazalo se i da zbog lošeg sna ne možemo da se regenerišemo, te se znakovi starenja još više vide.

PROČITAJTE  Alkohol u kalorijama: Gin-tonic ih ima jako malo, a pivo puno

Pritom, previše alkohola u kontinuitetu vodi i ka prevelikom unosu šećera. Ne treba zaboraviti ni da osim od alkohola, koža brže stari i od previše izlaganja suncu, pojedinih sastojaka u preparatima za šminku i negu kože, zagađenja vazduha, cigareta, te uvijek treba misliti na zdraviji način života.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare