Politika

Pitali smo Novalića je li se vratio zbog ročišta ili rudara: Ročište jeste sutra, ali…

Premijer FBiH Fadil Novalić sletio je u Sarajevo i kako je već najavljeno održat će sastanak u zgradi Vlade zbog drame s rudarima.

No, odmah po objavljivanju ove vijesti mediji su se zapitali da li se Novalić vratio zbog rudara ili zbog sudskog ročište u aferi ‘Respiratori’, gdje je prvooptuženi.

Novalić je po slijetanju dao kratku izjavu za Raport.

“Moja iskrena namjera je da večeras od svih aktera, uključujući i menadžmenta Elektroprivede BiH, direktora svih sedam rudnika i članova Vlade dobijem sve informacije. Želja mi je da pozovem i sindikate. Nijedan problem se ne može riješiti bez razgovora. Situacija kakvu sad imamo je nedopustiva. Pozivam ih da njihovi predstanvici dođu na sastanak”, rekao je Novalić.

Pitamo ga da li se vratio zbog ročišta odnosno je li sastanak zakazao u ponoć jer ujutor ima ročište.

“Činjenica je da sutra imam ročište, ali je isto tako činjenica da je sam mnogo puta bio spreman i pregovarao u svako doba dana i noći kada su bile krizne situacije, a sve u cilju iznalaženja najboljih rješenja. Tako je bilo tokom donošenja Zakona o radu FBiH, penzione reforme, boračkih zakona i sada je sam spreman razgovarati kako bi se našlo rješenje za rudare”, rekao je Novalić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare