Vijesti

Pitanja na koja Sebija Izetbegović nije odgovorila

Ne stišava se bura oko izjave dr. Asima Kurjaka da nije bio mentor Sebiji Izetbegović, direktoroci KCUS-a i supruzi Bakira Izetbegovića, kao i da ona nije bila student zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

Nakon nekoliko dana šutnje jučer se oglasila i dr. Izetbegović tvrdeći ipak da dr. Kurjak jeste bio njen mentor.

Jučer je dr. Izetbegović medijima bliskim sebi slala i dokumentaciju koja navodno to potvrđuje. Slala je diplome, radove, knjige…

Međutim, nekoliko pitanja ostaje opet nejasno. Iako su sve diplome koje dr. Izetbegović ima, vjerovatno 100 posto originalne, validne i legalne, sam put do njih je mistificiran, sumnjiv i pun rupa. A, javnost ima pravo da zna za svaki mogući ispit i da joj se otkloni bilo kakva nadoumica.

Tako, dr. Izetbegović nigdje ne objašnjava korijen problema. Kako je sa prosjekom 7,38 postala asistent što je bio preduslov za magistarski, a kasnije i doktorat?

Prosjek ocjena Sebije Izetbegović

Izetbegović nije objasnila i zbog čeka je od tadašnjeg dekana Medicinskog fakulteta u Sarajevu tražila da joj prizna 10 ispita koje je položila u Zagrebu.

Kako položila ispite na postdiplomskom studiju na fakultetu na kojem, kako kaže dr. Kurjak, nije nikad ni bila upisana kao studentica?

Molba Sebije Izetbegović

Iz Medicinskog fakulteta u Sarajevu nisu javnosti dostavili index u iz kojeg se vidi koje ispite je položila dr. Izetbegović u Sarajevu, a koje u Zagrebu i kada.

U svojoj biografiji dr. Izetbegović je navodila da je dio specijalizacije završila i u Istanbulu. Sad taj dio preskače. Šta je radila tamo?

Biografija koju je dr. Izetbegović predala 1996. godine

Ranije je ugledna doktorica Zehra Dizdarević govorila da je za strelovit napredak u akademskoj karijeri Sebije Izetbegović zaslužan rahmetli Alija Izetbegović.

Dr. Dizdarević govoril je o tome da su neki ljekari bili pod pritiskom da dr. Izetbegović pomognu u pisanju stručnih radova odnosno da je stavljaju kao koautora.

Upravo su prema nekima sporni brojevi radova koje je objavila dr. Izetbegović, a koji su uslov za napredovanje u karijeri.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare