Sport

Pjanić je dobio katastrofalne vijesti: Ovo mijenja kompletnu situaciju

Svima je jasno da Miralem Pjanić neće biti član Barcelone naredne sezone. klub je zadržao trenera Ronalda Koemana koji blago rečeno nije ljubitelj bh. reprezentativca.

Jasno je i upravi Barcelone da Nizozemac neće koristiti bh. veznjaka te da od njegovog sjedenja na klupi i tribinama nemaju neke koristi. Stoga je Barca dala odriješene ruke Pjaniću da izabere sebi novi klub.

Mediji u Italiji pišu da je Pjanić odmah nazvao trenera Juventusa Massimiliana Allegrija kako bi "završio" transfer u Torino.

No, iako se činilo da sve ide u tom smjeru i da će se Pjanić vrlo vjerovatno vratiti u Juve gdje je igrao odlično i bio poštovan, jutros je uslijedio "hladan tuš".

Naime, uvijek dobro obavješteni Fabrizio Romano, specijalista za transfere, je objavio kako Juventus nije ni počeo pregovore sa Pjanićem te da im bh. reprezentativac uopšte nije prioritet.

Juventus zapravo "lovi" zvijezdu Sassuola Manuela Locatellija koji iza sebe ima fantastične nastupe na Europskom prvenstvu.

Juventus kao opcija vjerovatno otpada za Pjanića, a da li će stići još neka ponuda i gdje će na kraju završiti, ostaje da vidimo.