Magazin

Pjevačica tuži bivšeg: Namjerno mi je prenio spolnu bolest

Muzičarka FKA Twigs tuži glumca Shia Labeoufa jer ju je navodno fizički, emocionalno i mentalno zlostavljao tokom njihove veze.

U intervjuu za “New York Times”, Twigs je opisala svoje iskustvo s Labeoufom kao “najgoru stvar koju je prošla u životu” i dodala je da želi da podigne svijest o “taktikama koje zlostavljači koriste da vas kontrolišu”, piše “The Guardian”.

Labeoufa je za “Times” rekao da “mnogi od tih navoda nisu istiniti”, ali i da je Twigs i Caroline Fo, drugoj ženi čije se tvrdnje pojavljuju u tužbi, dugovao priliku da svoje izjave objave javno i da prihvati odgovornost za one stvari koje je učinio.

“Nisam ni u kakvom položaju da ikome kažem kako su se osjećale zbog mog ponašanja. Nemam opravdanja za svoj alkoholizam ili agresiju, već samo racionalizacije. Godinama sam bio nasilan prema sebi i svima oko mene. Imam historiju povređivanja ljudi koji su mi najbliži. Stidim se svoje prošlosti i žao mi je onih koje sam povruhedio. Ne mogu zapravo ništa drugo reći”, rekao je glumac.

Twigs u svojoj tužbi navodi da je bila putnik u vozilu kojim je Labeoufa upravljao nepromišljeno i da je uklonio sigurnosni pojas i prijetio sudarom ako ona ne kaže da ga voli.

Par je krenuo na putovanje u pustinju izvan Los Anđelesa, tokom kojeg ju je, tvrdi Twigs, Labeouf jednom probudio usred noći gušeći je.

Muzičarka kaže da je, nakon što ga je zamolila da je pusti, zaustavio vozilo na benzinskoj pumpi i ona je izvadila svoje stvari.

Kaže da ju je zatim pratio i napao, bacio uz automobil i vrištao joj u lice.

Twigs je rekla da joj niko nije pomogao i da je kolega kasnije odbacio njene navode. Rekla je prvo nije išla u policiju iz zabrinutosti za glumčevu karijeru, a kasnije zato što je mislila da je neće shvatiti ozbiljno.

Ona tvrdi i da je glumac držao pištolj kraj kreveta i insistirao da spava gola. Kaže kako se bojala da koristiti WC noću da je slučajno ne zamijeni za uljeza i upuca.

U tužbi stoji i da ju je glumac svjesno zarazio spolno prenosivom bolešću.

Pjevačica je rekla i kako je bijeg od te veze postao “težak i opasan”.

U proljeće 2019. spriječio ju je od odlaska, “nasilno je zgrabio” i zaključao u sobu i vikao na nju.

“Sve vrijeme dok sam bila s njim, mogla sam da kupim avionsku kartu nazad u svoju gradsku kuću u Hekniju”, rekla je.

“Spustio me je toliko nisko, u depresiju, da mi se ideja da ga ostavim i popravim se činila nemogućom”.

Kaže kako potencijalnu odštetu od parnice namjerava da donira dobrotvornim organizacijama za sprečavanje porodičnog nasilja.Povezani postovi: